Hoe haalt u het meeste uit een managementconsultant?

Management consultancy Rotterdam

Een voorlopige opsomming van de functies van een management consultant omvat:

1. Verkennen van marktkansen en signaleren van nieuwe mogelijkheden.

2. Articuleren en aantonen van innovatieve waardeproposities, FCNR (Future Commissioning Network) of partneroplossingen: identificeren en verwerven van nieuwe zakelijke kansen, vaststellen van waardeproposities en rechtvaardigen van de waarderingen.

3. Ontwikkelen en delen van marktinformatie en inzichten met management en stakeholders.

4. Analyseren, evalueren en deelnemen aan geïntegreerde, door Delta gestimuleerde, geprioriteerde programma’s, zoals herprijzen van producthekken en cashflow, herstructurering van SOP-vereisten, enz.

5. Het plaatsen en ontvangen van nieuwe orders op basis van de eisen van iemand anders, met die van minder efficiëntie en risico.

6. Aankopen doen en onderhandelen vanuit een positie van kracht, autoriteit of financiële slagkracht.

7. Evalueren van de doeltreffendheid van de huidige SOP’s en nagaan of zij in overeenstemming zijn met de SOP’s en de regelgevingsrichtsnoeren.

8. Lessen die zijn geleerd en lessen die moeten worden gedaan.

Een management consultant kan veel van de bovenstaande rollen vervullen, maar zoals u ziet, hebben zij veel meer verantwoordelijkheden dan de CSA. De CSA heeft een breed scala van verantwoordelijkheden, maar heeft de complexiteit van het moeten omgaan met talrijke klanten, het omgaan met kwesties die stressvol kunnen zijn, het moeilijk maken van onderhandelingen over prijzen en voordelen en, binnen al deze verantwoordelijkheden, het uitvoeren van een grote verscheidenheid van taken, soms moeilijk.

Met andere woorden, de dagtaak van de CSA raakt aan vele aspecten van het dagelijks beheer, maar de CSA kan, met zijn brede kennisbasis, veel van deze rollen doeltreffend vervullen. De CSA staat misschien bekend als een “robot”, maar gezien de complexiteit en de omvang van de verantwoordelijkheden, is de specifieke vaardigheden van de CSA een robot.

U kunt zien hoe goed dit werkt door te kijken naar hoe veel hypotheekbedrijven nu functioneren. Klanten verwachten tegenwoordig dezelfde diensten, maar er zijn maar weinig van dergelijke diensten beschikbaar. Als gevolg daarvan hebben veel bedrijven het moeilijk, terwijl andere juist succes hebben. Eén ding hebben alle succesvolle hypotheekbedrijven gemeen en dat is dat ze waarde hechten aan prestatie, punt.

Wanneer u bedenkt dat veel bedrijven in deze bedrijfstak 30 tot 50 deel van hun verkoopstructuur mede baseren op prestaties, is er een reden waarom dat zo cruciaal is voor het succes van een bedrijf. Het verlaten van de gebieden waar de klant zich veilig wil voelen, niet privé, is misschien eerder gezien als een realisatie door andere Wallaces en geldschieters dat het een verspilling van tijd was, maar dat is een discussie voor een andere dag.

Deze structuur brengt enorm veel voordelen met zich mee, vooral in een sector als de financiële en de vastgoedsector waar de handel in gezondheidszorg vandaag zo groot is en dagelijks evolueert, enz. dat werken met minder dan 50% van het verkoopsteam (wat betekent dat u slechts 50% van uw middelen, en dus vaardigheden en tijd, gebruikt) gewoonweg niet doenbaar of haalbaar is.

Ervaring is bedoeld om van binnenuit te spreken, en dus, in alle opzichten, zal uw beste talent in uw HOOFD-beroep worden geplaatst. Maar u zult snel online materiaal vinden (en online verzamelen) dat u belangrijk vindt, een enorme hoeveelheid talent dat kan worden gebruikt; maar weinigen hebben de tijd om dat te doen.

Als u waarde hecht aan uw tijd, ben ik onder de indruk, want als het niet duidelijk is, willen de meesten van u niet te veel van uw tijd besteden aan het in kaart brengen van wat u beter zou kunnen doen. Hoe betaal je voor je tijd en bereik je toch wat je wilt bereiken? Je verdient nu!

Laat me de twee domste fouten met je delen die hij/zij kan maken:

Laten we niet stilstaan bij wat hij/zij fout deed, maar bij de fouten die je kunt (en moet) vermijden. Als hij/zij een belangrijke fout maakt, is het veel gemakkelijker uit te leggen en te verdedigen dan uit te leggen waar hij/zij een ernstige fout heeft gemaakt. Maar als je een redelijke verdediging voert en de verzachtende omstandigheid uitlegt, en bewijst dat hij/zij echt niets verkeerds wilde doen, is het veel moeilijker voor jou, de lener, om de geldschieter ervan te overtuigen dat hij/zij echt niets verkeerds wilde doen in de meest extreme, extreme situatie. Of, om het anders te zeggen, als je een fout maakt, moet je uitleggen waar je een fout hebt gemaakt, en uitleggen wat je hebt gedaan om je fout recht te zetten en toekomstige fouten te voorkomen. Niet zo gemakkelijk als de lener in een defensieve houding verkeert.

Het komt erop neer dat, als je niet denkt dat je een fout hebt gemaakt, en als je niet kunt uitleggen waarom je een fout hebt gemaakt, het veel moeilijker is om je leningaanvraag te verdedigen. Naast dit vermeende prestige en de vermeende schade van “een keer betrapt te zijn” trekken veel leners van graduate loans zich onmiddellijk “terug” en gaan terug in de ontkenningsfase.

De andere ongelukkige zaak is dat veel grote firma’s, die gespecialiseerd zijn in het beheer van portefeuilles van cliënten met leningen, van mening zijn dat een dergelijke leningsaanvraag gewoon te moeilijk is voor één persoon om te verdedigen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.