Hoe maak je een goed visioen

Inspirerende spreker

Een van de belangrijkste voordelen van een inspirerende spreker is bekend te zijn. Het helpt om geloofwaardigheid te verwerven en is een waardevolle troef bij netwerkeven zoals….the warnings and advisings conferentie die hij af en toe bijwoont.

Ik heb vaak gemerkt dat bekenden om papieren vragen om op websites als whitehouse.gov te plaatsen. Vaak biedt een inspirerende spreker zich aan. ‘Ik heb geen computer, mag ik die van jou lenen?’ Nogal een angstig gebaar.

Natuurlijk is het tegen de etiquette om zo’n aanbod aan te nemen. Ook als u geen computer hebt, is het sterk aan te bevelen alle papieren te kopiëren en op uw computer te plakken, want u zult ze nodig hebben voor uw presentatie.

Inspirerende sprekers worden vaak geleend van hotelconferenties. Presentatoren lopen het risico apparatuur en personen te “lenen” om geld uit te sparen voor de conferentie. Er wordt altijd aangeraden een praatje van minimaal 100 bladzijden voor te bereiden dat op “u” is gericht (en dat door een bulkleverancier wordt gedrukt). Dit soort voordrachten is zeer moeilijk over te halen voor introverte types – het verloop is hoog onder voormalige verlegen individuen.

Veel mensen, waaronder ik, hebben zich geschaamd nadat ze een tie-breaker hadden verloren bij een handdruk.

Nou er is een manier om met het verlies van een tie-breaker om te gaan. Je hebt je netwerk goed onderhouden, de snelkoppelingen verkregen en met al je verbindingen gepraat. Je hebt je presentatie getest en gezocht naar de belangrijkste punten om op te focussen. U schreef de voorgebalanceerde toespraak, testte en kwam moeiteloos door de uitgebreide presentaties heen, met gemak.

Door het maken van de presentatie, wordt de boodschap en de persoonlijkheid bestendigd.

De Behavioral Questionnaire, van DConstructor International, beoordeelt de gedragsstijl van een persoon.

“Heb je je opzettelijk volledig ingezet om het doel na te streven? Zo ja, met welke middelen streefde u dat doel na, hetzij verbaal, schriftelijk, hetzij fysiek.”

Netwerkrichtlijnen stellen dat niet meer dan 20% van de mensen in de kamer een negatief in een positief veranderen. Bereik jij die 20% op dit moment? Uw eerste positieve indruk moet in-your-face zijn, een aangename glimlach. Als mensen zich vervelen of ongemakkelijk voelen tijdens uw presentatie, is het belangrijker hen te vragen te blijven en verder te luisteren, omdat u uw geloofwaardigheid herstelt. Het is echter belangrijk om de vragen te stellen die in de architectuur van de loopbaanverandering worden gesuggereerd, en niet verstrikt te raken in pogingen om populair te zijn of in pogingen om je eigen verandering tot stand te brengen.

“Als je een verlegen persoon bent, een extravert, die geïnteresseerd is in mensen en die het leuk vindt om een goed imago te creëren, dan moet je je realiseren dat degenen die de meeste kans hebben om de baan te krijgen, degenen zullen zijn die uitgaand zijn en die een goed imago kunnen creëren.”

Dus wees verlegen, maar niet een aangename

“Schuw verlegenheid” is een kostuum, het is een rol en het is uitvoeren. Er is geen enkel negatief aspect aan verlegenheid. Alle negatieve reacties zijn gecatalogiseerd in de negatieve bak. Er is geen medische aandoening, gedragsprobleem of ziekte die kan leiden tot verlegenheid. Dat gezegd hebbende, het is een zeer negatief klinkende uitdrukking. De meest verlegen mensen kunnen desondanks een positieve indruk maken en alles zeggen wat ze willen zonder negatieve repercussies.

In plaats van verlegenheid, stel ik voor om in de ogen van de toeschouwer te kijken. Ik stel de volgende vragen voor: wat zien ze als ze naar me kijken? Welke woorden komen in hun op?

Herhaling en Duidelijkheid

SRachelard gebruikte deze strategie toen ze een presentatie gaf aan een groep potentiële klanten. Telkens wanneer haar woorden ophielden, vergrootten de mensen de grootte van hun handen en brachten de presentatie in diskrediet.

Waar kijken je ogen naar? Wat probeert je brein je te vertellen?

“We probeerden mensen te laten denken dat ik geïnteresseerd was,” zegt ze. “Het is moeilijk om indruk te maken op mensen als je niets doet om hun respect te verdienen.”

De gezondheid van uw gezichtsvermogen

Visie is belangrijk en hoewel we de wereld in sneltreinvaart zien veranderen, is er nog steeds een kans om je werk te plannen en je pad te creëren. Neem de tijd om na te denken, te begrijpen en je richting te kennen. Zonder duidelijkheid zul je niet in staat zijn om met enige creativiteit te creëren. Elke kleine stap, elke keuze, moet worden gemaakt.

Gebruik de tips hierboven, of andere zoals deze, om je te helpen bij het creëren van een overtuigende visie voor je werk. Net op tijd zul je merken dat er een creatieve uitlaatklep is voor je verlangen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.