Wat wordt

Conceptontwikkelaar

In de huidige marktontwikkeling zijn er maar weinig mensen in dit vak die kunnen zeggen dat zij niet betrokken zijn geweest bij een of andere vorm van ontwikkelingswerk. Veel te veel mensen worden letterlijk ondergedompeld in de creatie van nieuwe marketingtools. Het is gewoon zo dat de meesten van ons proberen onze ideeën op papier uit te voeren – maar niet echt een duidelijk idee hebben van waar we het hier eigenlijk over hebben – voordat we eraan beginnen. Ofwel moeten we vertrouwen op mensen met een niveau van begrip voor dit niet-creatieve werk. Ofwel zullen we de nadelen moeten aanvaarden van het feit dat we als individuen niet-creatieve concepten hebben.

Dus wat doe ik als conceptontwikkelaar / creatieve idee-ontwikkelaar? Ik zou heel veel onderzoek doen. Ik zou het enorm doen als ik ontwerpwerk deed, of zelfs projectmatig ontwerpwerk. Ontwerpwerk brengt allerlei emoties, esthetiek en esthetiek in het proces. Je kunt kijken naar kleurenschema’s, compositie, enzovoort. Het kan een beetje een mijnenveld zijn, vind je niet?

Het grote verschil hier is dat als je voor een ontwerpbureau naar een nieuw marketinginstrument kijkt, je misschien naar een paar dingen in dat instrument kijkt: tekst, beeld, of geluid. In tegenstelling tot een reclamebureau, zou je kijken naar visuele equivalenten die misschien geschikt zijn voor een specifiek product, voldoen aan een bepaalde esthetische stijl die niet-creatief is (denk na over de vraag of mensen dat voertuig daadwerkelijk eerder in de echte wereld hebben gezien), of misschien dubbelzinnig, onduidelijk, nutteloos, of uit de toon vallen voor een merk en bedrijf.

U zou tekst, beeld of geluid kunnen zien als een probleem van bewerking, herschrijving en uitvoering. Als je bevriend bent met een ontwerpbureau, heb je ook toegang tot een aantal zeer krachtige, zij het dure, grafische ontwerpdiensten. U zet de toon en het “gevoel” van uw bedrijf of product, en terwijl u dit werk misschien aan iemand anders doorgeeft, kunt u ook uw eigen ontwerpers opleiden en ontwikkelen. En hé, u krijgt ook een ontwerpbureau dat ervaring heeft op deze gebieden. (In feite, de beste bureaus hebben in de hand de meeste alpha of beta releasefasen en licentie-eisen die nodig zijn om een product te creëren en te dienen als een model voor anderen om te kopiëren).

Als u tijd beschikbaar hebt, zoals deze job vereist, of u bent zeer ervaren en zeer bekwaam en getalenteerd, dan kunt u zelf een ontwerpbureau inhuren, in meerdere lagen van uw rol, maar u zult het proces hier leren, maar het kan nodig zijn om u te helpen enkele van de gebieden van ontwerp te begrijpen die me niet noodzakelijk zeer ingewikkeld zijn. Fijne afbakening, zoals hoe ze te rangschikken, hoe ze te renderen, zelfs hoe ze het best interactief te tonen… Dat is een hoop geluid en woede. En hoewel daar kosten aan verbonden zijn, zijn er ook veel diensten beschikbaar om de essentie van je eigen goede ideeën te helpen staven. Het echt opwindende aan het maken van user interface’s is dat je er alles in kunt stoppen wat je maar wilt, direct met je eigen creativiteit, en het zal precies zijn wat je eindgebruiker gaat maken op zo’n manier dat het ook zal zijn wat je eindgebruiker gaat maken op zo’n manier.

Tenslotte, om open, iteratie en testen te kunnen leven, wil ik u ook herinneren aan een van de belangrijkste concepten in design, namelijk correctheid. In dit geval betekent “juistheid” dat er altijd alternatieven zijn, pat antwoorden en productbeschrijvingen die een ontwerpoplossing zullen bieden die niet altijd goed past bij uw eindgebruiker. Een perfect product is een droom. Een perfect product is even destructief als creatief. Het geeft uw creatieve team de volledige controle over het geluk van de eindgebruiker, maar vaak niet de effectieve interactie die momenteel bestaat tussen uw medewerkers en uw team ter plaatse (u kunt bijvoorbeeld niet zien hoeveel van uw team zich daadwerkelijk richt op het ontwerp van het product en hoeveel van uw troubleshooting werk gedaan moet worden terwijl u ter plaatse bent).

In veel opzichten kan het een soort kabbelen van water zijn met het personeel en de creatieve groep Het verzenden van ongezonde berichten tosite. Het onsite team worstelt met de mindererverende BL athaps, en meestal wanneer deze “soort van” worden gedaan in combinatie met een “moeten”, wat gebeurt wanneer je nog in de initiële ideatie fase zit, eindig je met een inferieure oplossing op zijn best. Wanneer je probeert je ontwerpmogelijkheden te definiëren op een geautomatiseerd, arbeidsvrij platform, moet je altijd weten dat dit iets basaler zal zijn dan wanneer je in een productiviteitsmodus zit.

Daarom heb ik deze nieuwsbrief geschreven om te schetsen wat wij doen als een reeks acties ter ondersteuning van anderen die ons ontwerp- en productontwikkelingswerk lanceren en onderhouden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.