Industrieel Ontwerp

Design Sprint

Industrieel ontwerpVoorbeelden

Industrieel ontwerpers zijn verantwoordelijk voor het opstellen van de lay-out en de specificaties voor een product dat in de industriële sector moet worden vervaardigd. Zij kunnen ook werken aan de planning en lay-out van assemblagelijnen die verschillende producten vervaardigen. Industrieel ontwerpers besteden veel tijd aan het samenwerken met grafisch ontwerpers, kunstenaars, puzzelaars en productie-ingenieurs om ervoor te zorgen dat het product product en de kwaliteit kan worden gewaarborgd. Professionals in industrieel ontwerp zijn ook verantwoordelijk voor het bepalen van het soort product dat de industrieel ontwerper zal kiezen om te vervaardigen. Dit zal dicteren welke soort apparatuur zal worden gebruikt en de verschillende gereedschappen die worden gebruikt om het specifieke product te vervaardigen.

Industrieel ontwerpproces

Industrieel ontwerpen zal waarschijnlijk worden uitgevoerd via twee verschillende processen. Het eerste proces is door middel van het traditionele Directed Selection (DS) zoekproces waarbij de ontwerpers een reeks toepassingen vinden die zij kunnen gebruiken voor het produkt dat zij aan het ontwerpen zijn. Het tweede proces is het DSN-proces waarbij industrieel ontwerpers producten selecteren voor de fabricagefase. Dit houdt in dat de industrie wordt bestudeerd en de verschillende producten worden geïdentificeerd die in een bepaalde industrie worden vervaardigd. Beroepsbeoefenaren op het gebied van industrieel ontwerp zijn gewoonlijk opgeleid in verschillende producten om het beste product voor de taak te kunnen selecteren.

Opleiding en kwalificaties

Industrieel ontwerp kan de tak van ontwerp dat een student is het meest geïnteresseerd in wanneer ze overwegen college-niveau ontwerp of kunst ontwerp majors. Dit komt omdat – afgezien van het perspectief van het product dat wordt vervaardigd – industrieel ontwerpers vaak worden beschouwd als de “marketeers” van de producten die zij verantwoordelijk zijn voor het creëren. Dit betekent dat de industrieel ontwerper een expert moet zijn in de perceptie van de consument. Als je van nature goed kunt tekenen of tekenen, dan ben je misschien een goede kandidaat om industrieel ontwerper te worden.

Wat onderwijs en opleiding betreft, hebben industrieel ontwerpers ten minste een bachelordiploma in grafische vormgeving of kunst nodig. Zij kunnen ook een assistentschap in de verwerkende industrie krijgen na hun afstuderen, gespecialiseerd in industriële opleiding en productontwikkeling. Een paar van de universitaire graden die industrieel ontwerpers kunnen studeren zijn AutoCAD, Computer Design, Design sprint, en Wiskunde op het Ontwerp (ADM).

Carrièrevooruitzichten Industrieel Ontwerp

Volgens het U.S. Bureau of Labor Statistics zijn de vooruitzichten voor industrieel ontwerpers uitstekend met een verwachte groei van ongeveer 9 procent per jaar in de komende jaren, naarmate meer bedrijven overgaan tot uitbesteding en tot vervanging van producten door uitbestede producten. Dit is een vrij grote groei, die vooral te danken is aan het toegenomen gebruik van 3D-modellering en CAD-toepassingen.

Carrièremogelijkheden voor stagiairs

Industrieel ontwerpen kan een zeer interessante en lonende carrière zijn, en er worden voortdurend opleidingen op dit gebied gegeven, zodat studenten in de toekomst uit meerdere loopbaantrajecten kunnen kiezen. Studenten zullen waarschijnlijk vooral in de ontwerp-, engineering- en productie-industrie werken, maar individuen met geavanceerde ontwerpsoftwarevaardigheden en degenen met een groot creatief talent hebben mogelijk meer opties en kunnen in andere industrieën terechtkomen. OneIENCE biedt een lijst van accreditatie- en opleidingsmogelijkheden op dit gebied, waaronder particuliere ontwerpbureaus en verschillende universiteiten en hogescholen.

Conclusie

Als aanbieder van opleidingen is het van het grootste belang ervoor te zorgen dat een school geaccrediteerd is wanneer zij opleidingen op dit gebied aanbiedt, aangezien dit garandeert dat de studenten die les krijgen over de competenties beschikken om de opleiding te voltooien en de certificaten te behalen.

 

 

lees meer

freelance designer

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.