Feiten over mountainbikes

Mountainbike frameset

Een ander woord voor mountainbike is pannak. De pannak is het deel van de fiets dat wordt gebruikt om het achterwiel te monteren. Dit is het sterkste deel van de fiets en is volledig aan het frame gelast. De las bevat luchtleidingen en omsluit het wiel, waardoor het niet buigzaam is. Hierdoor is de fiets gemakkelijk over elk oppervlak te rollen.

Er zijn twee soorten pannekoeken: pannekoeken oprijplaten en pannekoeken rekken. Hoewel de naam pannock een afleiding is, zijn de oprijplaat en het rek identiek aan de pannballer (sneeuwkegel) op een driewieler. In MTB wordt het woord pann zowel gebruikt om te verwijzen naar de mountainbike band.

Het belangrijkste kenmerk van de pannakooi is de ruimte tussen het voor- en achterwiel. Hierdoor kan de fiets over obstakels als stoelen en pannekoeken springen. De pannak wordt meestal aangedreven door een kickstarter die wordt aangesloten op de achterste cassette van de fiets. De enkele spoel van de pannok is in vaste toestand omhuld door de behuizing.

Hier zijn enkele interessante feiten over mountainbikes:

o In de V.S. is het hoogste percentage mountainbikers 35%.

o Er staan 3 bergen op het wereldrecord voor hoogste mountainbike rit: Isabella, Cholet, en Mountaineer.

o De langste mountainbike route is 4.000 kilometer.

o Er zijn slechts 12 mountainbike routes die gezamenlijk bekend staan als de grootste single rider routes in de wereld.

o De langste mountainbikewedstrijd is de Baerbehox doorlopend. Hij begint en eindigt in Xlien, Zwitserland.

o In de Ingermanna Stakes zijn de mountainbikes van categorie 1, categorie 2 en categorie 3.

o De Innsbruck Stakes begint en eindigt in Keulen, Duitsland.

De Innsbruck Stakes (gotische / continentale stijl) zijn de zwaarste op de planeet.

o De Nuvem Stakes zijn de enige in zijn soort in de wereld.

Terwijl mountainbikes zijn ontworpen om de sterkste op aarde te zijn, is de fiets ook bedoeld om de meest comfortabele te zijn. Een mountainbike zit comfortabel op de treeplank van de fiets en biedt u een meer gecontroleerde aandrijving. Wanneer mountainbikes perfect zijn geconstrueerd, behoren ze ook tot de meest capabele en duurzame fietsen die je kunt kopen. Terwijl de frames sterk zijn, zijn de wielen ook gemaakt van sterke draadbuisvormige velgen. Op veel mountainbikes wordt ook een as met massieve balken gemonteerd. Dit helpt je de fiets onder controle te houden en je steile hellingen te helpen beklimmen.

In beide gevallen worden mountainbikes gebouwd met technologie die speciaal voor de bergen is ontworpen. Technologie die mountainbikes gebruiken is ook ontworpen om duurzaam te zijn. elektron rod vering, bijvoorbeeld, is een van de belangrijkste ingredi├źnten die worden gebruikt om mountainbikes te bouwen. De vering Imagine is ook gemaakt met een dubbele link setup. Deze setup zorgt voor soepele ritten zonder hobbels.

Zoals u kunt zien, zijn mountainbikes ontworpen met meer opties dan gewone mountainbikes. Naarmate de technologie voortschrijdt, worden mountainbikes schoner, betrouwbaarder en ook comfortabeler. Bovendien worden de verschillende onderdelen van de mountainbike ook aangepast. Toch vormen de fabrikanten de frames volgens strikte normen om ervoor te zorgen dat ze gebouwd zijn om lang mee te gaan.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.